Céljaink

Magyarország

A Párt célja, hogy kortól függetlenül 1-99 éves korig népszerűsítse a mozgást, a sportot, az egészséges életmódot. Mindenkinek a saját lehetőségein belül segítsen megtalálni, mivel tudja saját boldogsága, boldogulása érdekében erősítenie magát.

Felhívni a magyar emberek figyelmét, hogy a mozgással, sportolással töltött idő bőségesen megtérülő befektetés mindenkinek a saját életében. Ha növeljük az aktivitást, a mozgásra szánt időt, a feltöltődésre alkalmas időtöltéseket, akkor csökken a stressz, a feszültség, a gyógyszerfogyasztás és kisebb lesz a megbetegedések esélye.

Tények

Az összes sportkiadások aránya az összes nettó jövedelemből, az összes háztartást beszámítva átlagosan: 1,42%. (Paár Dávid: „Sportjellegű kiadások különbségei a magyar lakosság körében” c. tanulmánya, Magyar Sporttudományi Szemle 2012/4.)

A háztartások egészségügyre költött éves összegei 2000-ben 13.719 Ft-ot, 2009-ben már 34.969 Ft-ot tettek ki. (KSH adat)

A Párt megalapításának, tevékenységének, rendezvényeinek célja, hogy növelje a várható egészséges élettartamot a jelenlegi szintről. (KSH 2011. egészségesen várható élettartam születéskor férfiaknál 56,0 év nőknél 58,7 év)

A szabadidős tevékenységeken belül szeretnénk fokozni a sport, séta, testedzés arányát, a TV előtt eltöltött idő / tévézéssel eltöltött idő rovására.

Az egyes kulturális és szabadidős tevékenységekre fordított időtartam aránya
a 15–74 éves népesség összes szabadon felhasználható idején belül

Tények

 

Fontos tevékenységek

1.
Egészségre nevelés
5.
Tömegsport
népszerűsítése
3.
Rehabilitáció
4.
Közösségépítés
2.
Egészségmegőrzés
6.
Sportversenyek
támogatása, szervezése