Forray Zsolt

Borsod 03. vk. - Forray Zsolt
MegyeBorsod-Abaúj-Zemplén megye
VálasztókerületBorsod 03. vk.

Vannak, akik azt mondják, az ember életében a szerelmek jönnek-mennek. De talán van egy kivétel: aki a sportba, a mozgásba lett egyszer szerelmes, az biztosan nem lesz hűtlen hozzá és dédelgeti ezt a kapcsolatát, amíg csak teheti. Az is igaz, hogy aki elhagyja a negyedik X-et, már nem gondolhat úgy erre a „szerelmére”, mint 15-20 évvel azelőtt. Fontos neki, de már más dimenzióit is látja, a kapcsolatuk mélyebb lett, ezernyi élmény, üdítő siker és édes vereség emléke tesz minden vele töltött percet még értékesebbé. Megérti és megérzi annak a keleties hangulatú Mészöly Miklós gondolatnak a valódiságát, hogy: „A sport lélek nélkül semmi. És a lélek is az, sport nélkül.”

Ha valóban sportolsz, ha tényleg azt teszed, azt csak lélekkel tudod tenni. Valójában mindegy, hogy mit sportolsz, csak lélekkel tedd! És akkor a sport lelke is rád talál, megérint és magával ragad. Meg fogod találni azt az ágát, ami legjobban illik hozzád, és amiben a legjobban érzi magát a tested és a lelked is. Nálam végül ez az AIKIDO lett. Számomra ez már valójában nem is sport, hanem művészet. A mozgás a gondolat és a béke művészete együtt. Az AIKIDO és egyáltalán a sport szellemisége nagyon sok párhuzamot, hasonlóságot rejt az üzleti életre vonatkozóan is. A callcenter vállalkozásom mozgásban tartása és fejlesztése során is sokszor kaptam inspirációt ezektől.

A Sportos és Egészséges Magyarországért Párt számomra egy olyan közösség, ahol jól szervezett, megalapozott és nemes célokért tehetek, ajánlhatom fel a gondolataimat és tapasztalataimat. Tudom, hogy a lélekkel végzett sport formálja, egészségesebbé teszi a művelőjét testileg és lelkileg egyaránt, és ahogy mi változunk általa, a világ velünk változik. Mert a világnak változnia kell.

Hiszem azt, amiben a maga idején Egon Erwin Kisch is bízott:
„De egyszer eljöhet, és eljön az, hogy az emberek másként gondolkozva a sportot nem nacionalizmusként s a nacionalizmust nem sportként űzik majd.”

A SEM-ben sokat tehetek ezért is.

Vissza az előző oldalra »